Flekkefjord Sparebank, avd. Mandal

Flekkefjord Sparebank åpnet i mars 2023 ny filial i Mandal. Utgangspunktet for prosjektet var et eldre næringsbygg fra 1960-tallet opprinnelig tegnet av Thilo Schoder. Bygget har en sentral beliggenhet i vakre omgivelser i midten av Mandal sentrum, med forbindelse til både gågata og Mandalselva. Prosjektet omhandlet en total renovering og opprustning av det opprinnelige bygget, fra ytterste klimaskall til innvendige funksjoner og planløsning.

Fasadeendring ble utført slik at det eksisterende uttrykket og formspråket på bygget ble ivaretatt, men med en tydelig modernisering og funksjonsrettet tilnærming. Fasadens uttrykk bærer preg av stedstypiske og standhaftige materialer, med rene farger og vakker finish.

Ved gjenbruk av et eldre bygg har det vært viktig at den nye planløsningen gir mulighet til god daglig drift, og samtidig legger til rette for alle moderne fasiliteter som forventes av nye næringsbygg. Med rammene for prosjektet lagt av eksisterende bærestruktur og utforming har prosjektet krevd mye kreativ problemløsning for å få plass til alle funksjoner og teknisk utstyr. Gjennom et tett og godt samarbeid med samtlige prosjekterende og utførende parter har det blitt utarbeidet unike og skreddersydde løsninger for å håndtere alle utfordringer og krav.

Med en stilren fasade, en smart planløsning, og en aktiv og fremtidsrettet spiller i regional vekst som innehaver, har et av Mandals store signalbygg igjen funnet sin plass i bymiljøet.

Status

  • Fullført

Tidslinje
2021 — 2023

Lokasjon
Store Elvegate 34, Mandal

Størrelse
400 m2

Tjeneste

Kunde
Flekkefjord Sparebank

Entreprenør
BRG AS

Interiørarkitekt
AB Interiørdesign

Prosjektteam