Møt arkitekt Roger Korsmo-Pedersen

Kunne du gitt et kort sammendrag om hvem Roger er og din faglige bakgrunnen?

Jeg er 31 år og er oppvokst i Egersund. Her bor jeg fremdeles med kone og barn. Jeg har fagbrev som tømrer og jobbet med dette i ett år før jeg begynte på Bachelor i Bygningskonstruksjon på Horsens i Danmark. Før siste året på studie i 2016 hadde jeg sommerjobb i egðastrek, og har jobbet her siden. Jeg trives veldig godt på jobben, og har en variert arbeidshverdag med mange spennende prosjekter, og godt sosialt og faglig sterkt miljø.

Har du en fun fact om deg selv du vil dele?

Hehe, ja – hva kan det være? Jeg er en surfer i ånden, både aktiviteten og kulturen. Hvis jeg må målsette ferdighetene mine vil jeg ikke si mer enn en veldig raus 3 av 10 i frykt for at noen som kjenner meg og har sett meg surfe leser dette.

Du har nylig jobbet med et prosjekt i Lædreveien som nå er ferdig, hva er dine tanker om det ferdige resultatet?

Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet! Det har vært et gøy prosjekt å jobbe med, og jeg har hatt en god dialog og samarbeid med tiltakshaver. De har vært fleksible og forståelsesfulle for prosjektgangen på et prosjekt som omhandler tilbygg på en eldre bolig og delvis ombygging av eksisterende bygg.

Hva har vært noen av utfordringene med et slikt prosjekt?

Det som var viktig for kunden var å få til en god planløsning som åpnet opp bygget på en bedre måte, og som skapte god flyt på tvers av rom og etasjer. Et spesielt hensyn jeg tok for å sikre dette var en gjennomtenkt plassering av den nye trappen i tilbygget. Det åpnet mange muligheter for planløsningen i eksisterende bygg samtidig som det skapte en naturlig kobling mellom nytt og gammelt. Det tillot også flytte trappen til kjelleren til samme sted som er både praktisk og arealeffektivt.

Det er veldig viktig å gjøre et godt og grundig forarbeid ved oppstart av prosjektet, tenker da på nøye målinger og kartlegging av eksisterende bygg. Det danner grunnlaget for et godt utarbeidet totalprodukt hvor man kan behandle den gamle delen med respekt, med minimalt behov for tilpasninger og nødløsninger på byggeplassen.

Et annet viktig aspekt med dette prosjektet er at eksisterende bygg er gammelt og har vært i familien lenge. Det gir det en stor sentimental verdi for hele slekta, og det var viktig for kunden at selv om tilbygget skulle ha et moderne uttrykk at det var visuelt underordnet den opprinnelige bygningskroppen. Dette var utslagsgivende for både størrelsen på tilbygget, høyden og materialbruk.

Tomten ligger veldig fint plassert med nydelig utsikt, men med det så følger det også mye påkjenninger fra klimaet. Det kan til tider være veldig værutsatt, spesielt på høsten når vinden kommer fra øst eller sør. Slike påkjenninger håndterer betongkonstruksjoner godt.

Er det noen spesielt med bygget du vil fremheve?

Det er mye bra med dette prosjektet, men jeg liker veldig godt løsningen av koblingen mellom det gamle og det nye. Med et inntrukkent og mørkt parti med mye glass gir det en respektabel overgang med litt avstand, samtidig som det har gitt en lys og luftig romfølelse innvendig.

Hva er neste på agendaen for deg?

Det blir å fortsette å tegne på spennende prosjekter, og kanskje noen forbedringer på surfingen.

Har du et byggeprosjekt på gang og ønsker bistand fra en pålitelig og dyktig arkitekt kan du ta kontakt med Roger på tlf. 974 16 421 eller e-post rkp@egdastrek.no

Mer informasjon om prosjektet til Roger kan finnes i artikkelen fra Dalane Tidende ved https://www.dalane-tidende.no/i-denne-boligen-fra-ar-1900-gar-det-nye-og-gamle-hand-i-hand/f/5-101-610102